Langetermijnsparen

Langetermijnsparen en minder belasting betalen!

1. Sparen voor op lange termijn : geen overbodige luxe.
Sparen voor uw pensioen is geen overbodige luxe meer. Hoeveel zal uw pensioen zijn als u eindelijk 65 jaar bent geworden, u weet het niet. Wat u wel weet is dat u een stuk minder zult verdienen dan tijdens uw beroepsleven. Dit noemt men de GAP, namelijk het verschil tussen uw verdienste tijdens uw beroepscarrière en uw pensioentoeslag. Met pensioensparen kunt u deze GAP, of het verschil, deels goedmaken. U kan ook overwegen om aan lange termijnsparen te doen. Hierdoor kunt u mogelijks nog meer fiscaal voordeel creëren voor uzelf dan pensioensparen. Dit omdat u streefbedrag niet gelimiteerd is tot 950 euro (AJ 2013 ) maar tot 2280 euro ( AJ 2013 ). Door nu jaarlijks een bepaald bedrag te sparen zult u later uzelf wat meer financiële ruimte kunnen geven. Hierdoor zal u levensstandaard niet gevoelig zakken, want er is heel wat verdoken armoede onder de gepensioeneerden.

2. Een fiscaal voordeel van 30% : waar vind je dat nog?
U spaart niet alleen voor een appeltje voor de dorst, u krijgt er bovendien nog eens een fiscaal voordeel van 30% bovenop van uw belastingscontroleur. Want voor iedere gestorte premie krijgt u 30% van deze premie terug via uw belastingen. U krijgt hiervan een fiscaal attest die u recht geeft op een aftrek in uw personenbelasting. Stel u stort 2200 euro per jaar, uw fiscaal voordeel is dan 660 euro!!

3. Eenmalige bevrijdende belasting op uw 60ste.
Pensioensparen is een verhaal van geven ( 30 % ) en nemen, want op uw 60ste verjaardag wordt er een eenmalige bevrijdende belasting van 10% geheven op uw gespaard bedrag. Er is een verschil tussen de heffing op spaarverzekeringen ( tak21 ) en spaarfondsen ( tak23 ).


4. Ook na uw 65ste verjaardag fiscaal voordeel.
U kan in tegenstelling tot pensioensparen ook na uw 65ste verjaardag nog een fiscaal voordeel creëren voor uzelf. Inderdaad, indien u voor uw 65ste verjaardag een contract langetermijnsparen afsluit kan u ook na uw 65ste nog uw sparen fiscaal inbrengen. Profiteer ervan.

5. Op uw 60ste een eenmalige bevrijdende belastingheffing.
Net zoals pensioensparen is dit ook een verhaal van geven en nemen. U krijgt een jaarlijks fiscaal voordeel van 30% op de gestorte premies maar op uw 60ste ( of op einde contract indien u na uw 60ste een contract hebt afgesloten ) is er een eenmalige bevrijdende belastingheffing van 10%.

U vind de financiële fiches en algemene voorwaarden op deze pagina:
AXA - Brochure
AXA - Algemene voorwaarden
AXA - Financiële fiche

AG Insurance - Brochure Top Rendement
AG Insurance - Brochure

Graag een offerte op maat?

Laat dan hier uw gegevens achter