Gewoon sparen

Wenst U een beter rendement dan klassiek sparen?

U wenst eindelijk weer eens een beter rendement dan de huidige rentevoeten op de klassieke spaarboekjes?
Spaar dan met een langere spaarhorizon dan op de klassieke spaarboekjes en wordt beloond met een deftige rentevoet.
U kan kiezen tussen spaarverzekeringen met een vaste gewaarborgde rentevoet of een spaarproduct die aan de beursprestaties gelinkt zijn.

1. Spaarverzekeringen.
Met een spaarverzekering heeft u een gewaarborgde rentevoet en is uw spaartegoed beschermd door de Belgische overheid tot een bedrag van 100.000 euro. U krijgt momenteel een gewaarborgde rentevoet van 1.5% op uw netto gestorte premie ( premie min taksen en instapkosten ). Door in te schrijven op een spaarverzekering krijgt u geld ook de nodige zuurstof doordat er een kapitalisatiesysteem is. Anders dan de klassieke spaarboekjes geven deze boekjes namelijk dagelijks rente en niet enkel op het einde van het jaar. Hierdoor zal u tegoeden ook veel sterker aangroeien dan klassieke spaarboekjes. U kan sparen voor uw pensioen, rezen, auto of andere...

2. Beursgerelateerd sparen.
Wilt u uw sparen koppelen aan de prestaties van de beurs. Dan kan dat op een veilige manier. Doordat u maandelijks een bedrag spaart zult u de aankopen op de beurs in schijven doen. dit heeft als voordeel dat u aankoopprijs steeds zal meegaan met de beursschommelingen. Studies hebben uitgewezen dat deze manier van beleggen op de beurs de meest voordeligste en veiligste manier is. U rendement is afhankelijk van de fondsen waarvoor u kiest. U hebt zeer defensieve fondsen, zoals Ethna en carmignac, die jaarlijks 4 a 6% procent kunnen stijgen, maar die nauwelijks negatieve jaarcijfers kunnen voorleggen. Hierdoor hebt u dus een betere opbrengst dan klassieke spaarboekjes en u bent 'relatief' zeker van uw geld. U kan ook kiezen voor meer gevoelige fondsen, bijvoorbeeld grondstoffondsen of dergelijke.

3. Eenmalige koopsom.
Tenslotte kan u ook sparen via een eenmalige premie, van minimum 5.000 euro. U zet uw geld uit zoals op uw spaarboekje, met dit verschil dat het rendement beter zal zijn. Dit omdat de gewaarborgde rentevoet steeds hoger zal zijn dan de klassieke spaarboekjes en er sprake is van een kapitalisatiesysteem. U kan steeds beschikken over uw tegoeden, er staat dus niks 'vast'.

U vind de financiële fiches en algemene voorwaarden op deze pagina:
AXA - Brochure Piazza
AXA - Algemene voorwaarden Piazza
AXA - Financiële fiche Piazza

AXA - Algemene voorwaarden Opti-open
AXA - Financiële fiche Opti-open

Graag een offerte op maat?

Laat dan hier uw gegevens achter